Tuotteet

Mansikka

 

Mansikan satokausi ajoittuu kesä-elokuulle. Lajikkeilla, harsoilla, sekä uuden sadon mansikoilla saadaan avomaan mansikoita riittämään pitkälle syksyyn.

Tällä hetkellä meillä viljelyksessä seuraavat lajikkeet:

Dahli

  • Varhaislajike
  • Marjat kiiltäviä, napakoita ja kirkkaan punaisia
  • Sopii herkutteluun sekä säilöntään

Falco

  • Pääsatokauden lajike muutaman päivän Polkaa aikaisemmin
  • Marja keskipunainen ja kartiomainen
  • Maku erinomainen
  • Sopii sekä herkutteluun että säilöntään

Faith

  • Myöhäislajike
  • Marja kauniin kirkkaan punainen ja erittäin maukas
  • Loppukesän paras herkuttelumansikka ennen Malwinan satokauden alkua

Malwina

  • Hyvin myöhäinen lajike
  • Marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä
  • Todella hyvä mansikka sekä syöntimarjaksi että pakastukseen

Allegro

  • Varhaislajike
  • Marjat kirkkaanpunaisia, kiinteitä ja maultaan erinomaisia
  • Sopii syöntimarjaksi sekä koristeluun
  • Voi myös säilöä

Sonsation

  • Pääsatokauden lajike
  • Marjat mehukkaita, hyvänmaksuisia ja kiiltävän punaisia
  • Sonatan veroinen lajike
  • Hyvä syönti- ja pakastemansikka

Verdi

  • Keskiaikainen lajike, joka ajoittuu pääsatokauden alkuun
  • Marjat syvänpunaisia ja kiiltäviä
  • Hyvä syöntimansikka

Jenkka

  • Pääsatokauden lajike
  • Marjat tummanpunaisia ja kiiltäviä
  • Mehukas ja makea marja, joka sopii sekä säilöntään että herkutteluun

Cadenza

  • Myöhäinen lajike, jonka satokausi alkaa noin viikon Malwinaa aikaisemmin
  • Marjat kartiomaisia ja kiinteitä
  • Mehukas ja maultaan erinomainen

Magnus

  • Myöhäinen lajike, joka valmistuu vähän ennen Malwinaa
  • Marja on kiinteä ja kirkkaanpunainen
  • Herkullisen makuinen loppukesän mansikka
Myöhäisten lajikkeiden ansiosta mansikan satokausi venyy nykyään pitkälle syksyyn.

Tarhaherne

Herneitä kylvetään viikon välein aikaisesta keväästä aina kesäkuun loppupuolelle asti. Näin takaamme asiakkaillemme  makeita ja tuoreita herneitä mahdollisimman pitkään. Herneen kasvuaika on noin 2 – 2,5 kuukautta lajikkeesta riippuen. Herkullisia herneitä kerätään kesäkuusta elokuulle.

Lajikkeina pääasiassa:

Avola

  • Aikainen lajike
  • Todella makea
  • Palko noin 7 – 8 cm pituinen
  • Avola -hernettä poimitaan noin 60 – 65 vuorokauden kuluttua kylvöstä, jos kasvusto on peitetty harsoilla.

Early Onward

  • Noin viikon aikaisempi lajike kuin Onward
  • Maku miellyttävä ja mieto
  • Palko on noin 8 – 9 cm pituinen
  • Early Onward – hernettä päästään herkuttelemaan noin 80 vuorokauden kuluttua kylvöstä.

Onward

  • Myöhäinen lajike.
  • Hyvänmakuinen ja suuripalkoinen.
  • Palkojen koko on noin 10 cm.
  • Onward -herne on poimintavalmista noin 90 vuorokauden kuluttua kylvöstä.

Avomaankurkku

  • Avomaankurkku kasvaa 10 – 15 cm:n pituiseksi ja sen kuori on tummanvihreä.
  • Meillä kurkut kerätään suht pieninä, silloin ne ovat juuri parhaimmillaan vaikka sellaisenaan popsittavaksi.
  • Rapea lajike sopii erinomaisesti säilöttäväksi suola- tai etikkaliemessä.
  • Säilötty kurkku sopii hyvin ruokiin, joissa tarvitaan hieman kirpeyttä.
  • Kurkut säilyvät 1 – 2 viikkoa 10 – 12 asteen lämpötilassa. Kurkku on hyvin herkkä etyleenille, joten sitä kannattaa säilyttää erillään esimerkiksi tomaateista.
  • Jääkaapin lämpötila on kurkulle liian kylmä.

Varhaisperuna

  • Viljelemme Annabelle -perunaa.
  • Perunat kuokitaan käsin joka aamu. Näin takaamme, että asiakkaillamme on aina saatavilla mahdollisimman tuoreita perunoita.
  • Tuoreesta perunasta kuori lähtee todella helposti.