Tuotteet

Mansikka

 

Mansikan satokausi ajoittuu kesä-elokuulle. Lajikkeilla, harsoilla, sekä uuden sadon mansikoilla saadaan avomaan mansikoita riittämään pitkälle syksyyn.

Tällä hetkellä meillä viljelyksessä seuraavat lajikkeet:

Rumba

  • Varhaislajike. Marjat ovat suuria, syvän punaisia ja maultaan makeita.
  • Marjan pinta on kiiltävä ja muodoltaan pyöreän kartiomainen.
  • Sopii parhaiten herkutteluhetkiin, mutta myös pakastukseen.

 

Vivaldi

  • Varhaislajike. Marjat ovat suuria, matan punaisia ja maultaan raikkaita.
  • Sopii herkutteluun, mutta myös säilöntään.

 

Sonata

  • Keskiaikainen lajike, joka kypsyy muutaman päivän Polkaa aikaisemmin.
  • Kirkkaan punaiset marjat ovat säännöllisen kartiomaisia ja kiiltäväpintaisia.
  • Todella hyvänmakuinen marja. Sopii sekä pakastukseen että herkutteluun.

Polka

  • Pääsatokauden lajike.
  • Marjat keskikokoisia tai suuria, pyöreähköjä tai leveän kartiomaisia.
  • Väri voimakkaan punainen, myös malto on punertava. Rakenne kiinteä.
  • Maku raikkaan makea, vähäarominen ja hyvä.
  • Hyvä syönti- ja pakastemarja.

Malling centenary

  • Keskiaikainen lajike, joka kypsyy muutaman päivän Polkaa aikaisemmin.
  • Kirkkaan punaiset marjat ovat säännöllisen kartiomaisia ja kiiltäväpintaisia.
  • Todella hyvänmakuinen marja. Sopii sekä pakastukseen että herkutteluun.

Salsa

  • Myöhäislajike.
  • Kooltaan marjat ovat suuria, kirkkaan punaisia ja maksu raikkaan hyvä.
  • Sopii pakastemarjaksi ja herkutteluun, jos et pidä kovin makeasta mansikasta.

Malwina

  • Hyvin myöhäinen lajike
  • Marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä.
  • Todella hyvä mansikka sekä syöntimarjaksi että pakastukseen.

Tarhaherne

Herneitä kylvetään viikon välein aikaisesta keväästä aina kesäkuun loppupuolelle asti. Näin takaamme asiakkaillemme  makeita ja tuoreita herneitä mahdollisimman pitkään. Herneen kasvuaika on noin 2 – 2,5 kuukautta lajikkeesta riippuen. Herkullisia herneitä kerätään kesäkuusta elokuulle.

Lajikkeina pääasiassa:

Avola

  • Aikainen lajike
  • Todella makea
  • Palko noin 7 – 8 cm pituinen
  • Avola -hernettä poimitaan noin 60 – 65 vuorokauden kuluttua kylvöstä, jos kasvusto on peitetty harsoilla.

Early Onward

  • Noin viikon aikaisempi lajike kuin Onward
  • Maku miellyttävä ja mieto
  • Palko on noin 8 – 9 cm pituinen
  • Early Onward – hernettä päästään herkuttelemaan noin 80 vuorokauden kuluttua kylvöstä.

Onward

  • Myöhäinen lajike.
  • Hyvänmakuinen ja suuripalkoinen.
  • Palkojen koko on noin 10 cm.
  • Onward -herne on poimintavalmista noin 90 vuorokauden kuluttua kylvöstä.

Avomaankurkku

  • Avomaankurkku kasvaa 10 – 15 cm:n pituiseksi ja sen kuori on tummanvihreä.
  • Meillä kurkut kerätään suht pieninä, silloin ne ovat juuri parhaimmillaan vaikka sellaisenaan popsittavaksi.
  • Rapea lajike sopii erinomaisesti säilöttäväksi suola- tai etikkaliemessä.
  • Säilötty kurkku sopii hyvin ruokiin, joissa tarvitaan hieman kirpeyttä.
  • Kurkut säilyvät 1 – 2 viikkoa 10 – 12 asteen lämpötilassa. Kurkku on hyvin herkkä etyleenille, joten sitä kannattaa säilyttää erillään esimerkiksi tomaateista.
  • Jääkaapin lämpötila on kurkulle liian kylmä.

Varhaisperuna

  • Viljelemme Annabelle -perunaa.
  • Perunat kuokitaan käsin joka aamu. Näin takaamme, että asiakkaillamme on aina saatavilla mahdollisimman tuoreita perunoita.
  • Tuoreesta perunasta kuori lähtee todella helposti.